Steenboor

Er zijn heel erg veel verschillende soorten boren te vinden in de winkels. En elk van deze boren hebben weer andere eigenschappen, vormen en maten. Zo heb je de steenboor, houtboren, diamantboren en nog veel meer verschillende boren. Omdat er zoveel keus is kan het voor met name onervaren klussers lastig zijn een goede boor te vinden voor de klus. Daarom gaan we in op de eigenschappen en de verschillen van en tussen de meest bekende boren.

Dit zijn de meest bekende boren

Steenboren zijn erop gemaakt om gaten te boren in muren die zijn gemaakt van steen en beton. Ze hebben een soort vleugels en een niet zo scherpe punt. Een houtboor is een boor die gebruikt kan worden bij eht boren in houten objecten. Deze boor heeft wel een scherpe punt in tegenstelling tot de steenboor. De speedboor is voor het maken van doorvoergaten die zijn bedoeld voor leidingen en kabels. De slangenboor is voor het maken van diepere gaten. 

Steenboor

Waarvoor dienen universele boren?

Naast de boren zijn gemaakt voor het gebruik bij één bepaald soort materiaal, zijn er ook universele boren te verkrijgen. Zoals de naam al zegt, kun je met een universele boor in meerdere soorten materialen boren. De universele boor kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij het boren van hout, maar je kunt het ook gebruiken bij wat hardere materialen, zoals beton, metaal en steen. De universele boor bevat de eigenschappen van verschillende soorten boren, waardoor je deze kunt inzetten voor verschillende materialen. Dit is handig zijn als je niet zo vaak gaten hoeft te boren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.